Telefon: 042-20 06 28

Artikelarkiv

5 frågor till…

5 frågor till…

…Göran Schrewelius, ny ordförande i Helsingborgs Företagsgrupper sedan i våras. 

Berätta vem du är och varför du tackade ja till rollen som ordförande.
”Jag är 43 år och arbetar på Liisa Entrémattor som är etablerat på Ättekulla sedan 2006. Jag tycker i allmänhet att det är viktigt som företagare att engagera sig i någon form av ideellt arbete. Det finns ett stort värde i det. Men jag är noga med vilka uppdrag jag väljer att engagera mig i. Tidigare var jag Riksordförande i Round Table, en medlemsorganisation med 2200 medlemmar som finns i 53 länder. Som i alla organisationer som bygger på medlemskap och ideella krafter är det svårt att skapa engagemang då man idag, jämfört med tidigare, har andra prioriteringar av sin fritid. I Round Table genomförde vi ett stort arbete och tydliggjorde visioner och strategier med utgångspunkt i värdebaserade organisationer.”

På tal om vision, vilken är din vision för Helsingborgs Företagsgrupper?
”Det är en Förening som skulle kunna bli det absolut viktigaste och starkaste nätverket i Helsingborg för företagare. Ledorden för Företagsgruppen är; nätverka, påverka och samverka. Varje del är viktig för att nå huvudsyftet med föreningen – att ge företagen optimala förutsättningar att driva och utveckla sin verksamhet.”

Ni har vuxit en hel del på senaste tiden, hur ser det ut framöver?
”Vi är en medlemsorganisation som finns till för medlemmarnas bästa. Är man många som arbetar för samma sak så blir man utan tvekan starkare och har lättare att genomföra sådant som är viktigt. Personligen hade jag gärna sett att föreningen i framtiden hade blivit ett heltäckande organ för Helsingborg. Vi har idag fem medlemsområden, styrgrupper finns på fyra av dessa. Nu fattas bara södra delen av staden och centrum!”

Vilka utmaningar och möjligheter ser du som ordförande?
”Som i alla föreningar är engagemanget en utmaning. Man måste hitta eldsjälarna på varje enskilt område. Styrgrupperna har en enormt viktig roll framöver, det är mycket deras ansvar att det händer något på det egna området, vilket även gynnar dem själv som lokala företagare.”

Hur ska man nå fram till detta avgörande engagemang?
”Vi måste påvisa värdet av medlemsnyttan, utan medlemmar kan vi inte finnas till och driva frågorna på det sätt vi gör idag. Erfarenheten säger mig också att det måste vara kul och givande att vara medlem. Därför kommer vi förutom våra företagsluncher och vår Entreprenörsdag även erbjuda ytterligare ett forum för medlemmarna att träffas inom med inslag av föreläsningar. Dessa forum planerar vi att starta till våren.”Publicerat: 2011-11-09 av: Grethe Hedström


Börja prenumerera redan idag!
Med Helsingborgs Företagsgruppers Bulletin får du det senaste

Har ni frågor eller undrar över något är ni välkomna att kontakta mig!
Grethe Hedström
Telefon: 042-20 06 28 E-post: grethe@helsingborgsforetagsgrupper.se

Kontakta oss


Florettgatan 29c - 254 67 Helsingborg
Telefon 042-20 06 28
Mobil 070-678 06 28
grethe@helsingborgsforetagsgrupper.se
Nätverka • Påverka • Samverka
webbplats skapad av