Telefon: 042-20 06 28

Artikelarkiv

Ordförande har ordet!

Göran Schrewelius
Ordförande
Helsingborgs Företagsgrupper

 

Det är december I

För första gången ska vi fira jul i fjällen och det ser jag verkligen fram mot. Det jag redan insett är att julstressen är som bortblåst och att köpa julklappen ÄR den största stressen. Att bryta invanda mönster och förändra traditioner känns väldigt befriande. Att i stället få reflektera över vad som är jul känns viktigare även om det säker inte passar alla.

 

Det är december II

Fast ibland undrar jag!? Häromdagen sa någon att det var varmare än på midsommarafton!! Det kanske inte var sant, men det fick mig ändå att undra. Man har ju ändå varnat för en riktig vargavinter. Jag älskar ju snön och tänkte nu på hur mycket ljusare det blev när snön kom och täckte våra svarta, svarta åkrar. Även om det är mörkt, så ha förtröstan – om 14 dagar (i skrivande stund) vänder det och det går mot ljusare tider!

 

Det är december III

Flyktingfrågan. Europas största utmaning sedan efterkrigstiden. Enorma förflyttningar av människor från krig och fattigdom till trygghet och välfärd. Vår tids revolution. Utjämning av orättvisorna. Debatten i offentlig- och socialmedia är otroligt vinklad och ska man försöka bilda sig en uppfattning om vad det är som händer ska man nog åka till Malmö och se asylmottagningen med egna ögon. Det är inte mänskligt, det är inte värdigt Sverige. Om vi bortser från den politiska debatten – på om, varför och framtiden - och bara fokuserar på dagens situation så är systemet på väg mot fullständig kollaps.

VI KAN TITTA PÅ ELLER GÖRA NÅGOT ÅT DET!

 

IV Integration – praktikplatser.

Vad kan DU göra? Vi som företagare kan tillhandahålla praktikplatser till asylsökande som skapar en mer meningsfull vardag, underlättar svenskundervisningen och skapar en större förståelse för Sverige. Kan vi lyckats med bara det – hade vi skapat en plattform som är så oändligt mycket bättre för vårt Helsingborg.

Det går ganska snabbt ibland de ideella krafterna och det finns en enorm ambition och kreativitet för att balansera systemet.  Karsten Deppert och Dan Nilsson har startat ”Näringslivsuppropet” – ett fantastiskt initiativ som ni kan läsa mer om på Facebook ”Integratörerna Helsingborg”. De hade en mycket bra träff där både Migrationsverket, Arbetsförmedlingen och Helsingborgs Stad var närvarande för att diskutera möjligheter. Föreningar som Röda Korset, kyrkan, volontärer, skolor – många gör vad de kan för att hjälpa.

 

Men det är bara vi företagare som kan tillhandahålla praktikplatser – jag kan, kan du?Publicerat: 2015-12-08 av: Göran Schrewelius


Börja prenumerera redan idag!
Med Helsingborgs Företagsgruppers Bulletin får du det senaste

Har ni frågor eller undrar över något är ni välkomna att kontakta mig!
Grethe Hedström
Telefon: 042-20 06 28 E-post: grethe@helsingborgsforetagsgrupper.se

Kontakta oss


Florettgatan 29c - 254 67 Helsingborg
Telefon 042-20 06 28
Mobil 070-678 06 28
grethe@helsingborgsforetagsgrupper.se
Nätverka • Påverka • Samverka
webbplats skapad av