Telefon: 042-20 06 28

Artikelarkiv

Ordförande har ordet!

 

Helsingborgs Företagsgrupper vill skapa möjligheter.

 

VÅRA UTMANINGAR – Campus & Integrationen

 

Helsingborgs Näringsliv är bra och de flesta jag känner är ganska nöjda.

En av våra mest spännande utmaningar i Helsingborgs näringsliv tycker jag är att bli bättre på att nyttja kompetensen från Campus & Lunds Universitet. Vi har ingen historia med ett universitet och det innebär att det inte är naturligt för oss företagare att få och ta del av den kompetens som finns. Det gäller för oss att få ut studenterna i våra företag för att göra undersökningar och examensarbete, det gäller att få ta del av resultat och forskning och det gäller absolut att attrahera studenterna att stanna i Helsingborg i framtiden genom att kunna erbjuda attraktiva tjänster och företag.

 

En av våra största utmaningar kommer att vara integrationen.

Det finns många ideella krafter som har ett stort engagemang att jag hjälpa alla som kommer hit. Det är helt fantastiskt. Vad vi inte får glömma är att det behövs sysselsättning – och där kan bara vi som har företag hjälpa. Vi kommer aldrig få ett hållbart samhälle och ett hållbart Helsingborg om vi inte lyckas med integrationen – det är vår viktigaste uppgift idag.

Även här finns det samordning – ”Integratörerna” på Facebook är en sådan. Fundera lite på vad du kan – eller vill – bidra med. Kan vi kraftsamla och skaffa fram praktikplatser? Kan du tänka dig ta emot en praktikant som ett led till en bättre integration? För det är där vi måste börja – med dig och mig!

 

Personligen berör denna fråga mig väldigt mycket – men är det en fråga för Helsingborgs Företagsgrupper? Vad tycker du?

 

Till sist vill jag rekommendera dig att hålla utkik på hemsidan – det händer mycket nu och vi har flera nya spännande arrangemang under våren! Vi finns både på Facebook och Linkedin och där uppdateras informationen med de senaste nyheterna, inbjudningar till arrangemang och ofta en kort resumé om var vi varit och vad vi gjort.

 

Och till dig som fortfarande inte är medlem – du behövs för nästa förändring på ditt lokala företagsområde. Dina grannar ställer solidarisk upp för en bättre närmiljö!

 

TACK FÖR ATT DU ÄR MEDLEM!

 

Väl mött i den vackraste staden vid sundet!

 

 

Göran Schrewelius
Liisa entremattor ab
Ordförande Helsingborgs Företagsgrupper

 Publicerat: 2016-03-09 av: Göran Schrewelius


Börja prenumerera redan idag!
Med Helsingborgs Företagsgruppers Bulletin får du det senaste

Har ni frågor eller undrar över något är ni välkomna att kontakta mig!
Grethe Hedström
Telefon: 042-20 06 28 E-post: grethe@helsingborgsforetagsgrupper.se

Kontakta oss


Florettgatan 29c - 254 67 Helsingborg
Telefon 042-20 06 28
Mobil 070-678 06 28
grethe@helsingborgsforetagsgrupper.se
Nätverka • Påverka • Samverka
webbplats skapad av