Telefon: 042-20 06 28

Artikelarkiv

Lunchseminarium #TrendOmvarldHbg

Flyktinginvandringen och dess påverkan – nu och framöver

Sveriges flyktinginvandring den senaste tiden har varit större än vad något land i västvärlden tidigare upplevt i modern tid. Den här föreläsningen handlar om hur detta kan komma att påverka kommunernas och landets finanser. Hur viktigt är inträdet på arbetsmarknaden och hur ser förutsättningarna ut för flyktingar att kunna göra det inträdet? Hur har offentliga finanser påverkats av tidigare flyktinginvandring och vad är sannolik påverkan de närmaste åren av den flyktinginvandring som sker nu?

 

Föreläsare kring detta är Joakim Ruist. Han är nationalekonom och migrationsforskare vid Göteborgs Universitet och författare till flera rapporter om hur Sveriges offentliga finanser påverkas av invandring.

 

Vidare blir det en kort genomgång av Helsingborg stads nyaste scenarioberäkning över asylsökande och flyktingar av samhällsanalytiker Peter Gustafsson på avdelningen för strategisk samhällsutveckling. Underlaget uppdateras fyra gånger per år och baseras på Migrationsverkets nationella prognoser.

 

 

Program:
11.30-12.00 Mingel och enklare lunch 
12.00-12.50 Föreläsning av Joakim Ruist
12.50-13.00 Genomgång av scenarioberäkning över asylsökande och flyktingar, Peter Gustafsson

Varmt välkommen till Drottninggatan 7A den 18 maj.

Ange om du har några speciella matpreferenser/allergier.

OBS! Anmälan görs via länken, https://simplesignup.se/event/75162  senast 11 maj. 

 

Om arbetet med Trend- och omvärldsanalys i Helsingborgs stad 
Trend- och omvärldsanalysen tas fram varje år och är en del av stadens styrmodell. Den är ett planeringsunderlag som bidrar till en stark helhet i arbetet med mål och ekonomi. Trend- och omvärldsanalysens syfte är att öka beredskapen och stärka förmågan inom vår organisation att agera på skeenden i vår omvärld snarare än att reagera. Samtliga verksamheter i staden ska ha insikt i skeenden, trender och utvecklingsmönster som är angelägna för hela stadens utveckling. 2015 års trend- och omvärldsanalys är den fjärde i ordningen.

Följ vårt framtidsarbete på webben: Trend- och omvärldsanalys och helsingborg2035.se och under hashtaggarna #Hbg2035 & #TrendOmvarldHbg. Samtliga seminarier vi arrangerar livesänds men kan även ses i efterhand på stadens BambuserkanalPublicerat: 2016-04-01 av: Grethe Hedström


Börja prenumerera redan idag!
Med Helsingborgs Företagsgruppers Bulletin får du det senaste

Har ni frågor eller undrar över något är ni välkomna att kontakta mig!
Grethe Hedström
Telefon: 042-20 06 28 E-post: grethe@helsingborgsforetagsgrupper.se

Kontakta oss


Florettgatan 29c - 254 67 Helsingborg
Telefon 042-20 06 28
Mobil 070-678 06 28
grethe@helsingborgsforetagsgrupper.se
Nätverka • Påverka • Samverka
webbplats skapad av