Telefon: 042-20 06 28

Artikelarkiv

Tack för förtroendet som ny ordförande!

Spännande….

Tack för förtroendet som ny ordförande!
Eftersom jag inte tidigare suttit i styrelsen kan jag inte formulera speciellt många konkreta idéer och tankar om framtiden. Vi ska ha mitt första styrelsemöte den 17 maj.
Men en sak känner jag – det ska bli kul och spännande..!

Berga/Väla Företagsgrupp har vuxit ur kostymen – 
och blivit Helsingborgs Företagsgrupper.


Vi har idag 5 st område med sina egna styrgrupper. Grupper som ska samla medlemmarna och förbättra den lokala miljön att driva företag på området.
Kan vi Samverka bättre och hitta gemensamma frågeställningar och driva dessa tillsammans – skapar vi en verklig möjlighet för oss att förändra.
Snacka om utmaning – spännande..!

Flera kommunala förvaltningar har uttalat sin uppskattning att ha en part som gemensamt kan vara diskussionspart för lokala frågor och problem, Näringslivsenheten stödjer vårta arbete och med flera andra intresseföreningar som Marknadsföreningen och Cityförening har utbytts tankar om hur vi kan Påverka tillsammans på ett nytt och bättre sätt. 
Se möjligheterna – spännande..!

Vi har säkert lika många gemensamma nämnare som olikheter viket gör att varje Förening har sin egen plattform men som vi kan nyttja av varandra för att skapa mervärde i den egna organisationen. De Nätverk vi skapar och de mötesplatser vi erbjuder med varje enskild aktivitet, kommer att stärka syftet i den egna Föreningen. 
Se till exempel möjligheten att kombinera andra Föreningars möte med Entreprenörsdagen, en riktigt het talare/föreläsare och möjligheter till workshops.
Hur intressant och utvecklande som helst – spännande..!

Naturen växlar snart om i grönt, knopparna bara väntar på att få utvecklas - vintergäck, snödroppar, krokus och narcisser avlöser varandra i en kittlande kakofoni i färger och dofter.
Det är snart Vår och det är bara att se möjligheter, nya möjligheter.

Föreningen har utvecklats i en rasande takt de senaste åren. Det har lagts en utomordentlig grund i en beskrivning av Helsingborgs Företagsgrupp vision, syfte och värden. Styrelsen har gjort ett gott arbete och vår verksamhetsansvariga Grethe har sett till att tankarna har blivit verklighet. Tack till er alla och jag hoppas att vi lyckas fortsätta i samma takt.

Den stora frågan är ju ändå;
Hur vill ni medlemmar att vi ska fortsätta utvecklas, vad ska vi lägga fokus på, vilka frågor ska vi driva. 
Ni känner säkert någon i styrgrupperna – slå dem en signal och tala om vad som skulle vara viktigt för dig. Passa på att ställa frågan vad de tycker om frågorna ovan…
Då vet de i alla fall vad de ska prata om på nästa möte.

Och till dig som fortfarande inte är medlem – det är nu du behövs för nästa förändring på ditt lokala företagsområde. Dina grannar ställer solidarisk upp för en bättre miljö!

Väl mött i den vackraste staden vid sundet!

Göran SchreweliusPublicerat: 2011-04-01 av: Göran Schrewelius


Börja prenumerera redan idag!
Med Helsingborgs Företagsgruppers Bulletin får du det senaste

Har ni frågor eller undrar över något är ni välkomna att kontakta mig!
Grethe Hedström
Telefon: 042-20 06 28 E-post: grethe@helsingborgsforetagsgrupper.se

Kontakta oss


Florettgatan 29c - 254 67 Helsingborg
Telefon 042-20 06 28
Mobil 070-678 06 28
grethe@helsingborgsforetagsgrupper.se
Nätverka • Påverka • Samverka
webbplats skapad av