Telefon: 042-20 06 28

Artikelarkiv

Utsikterna ser bättre ut!

Efter en tids osäkerhet på marknaden, med val och en finanskris, verkar det som om utsikterna för Sverige ser bättre ut än på länge. Enligt KI finns det stor anledning till optimism under närmaste åren exempelvis kommer BNP att stiga snabbt vilket stärker de offentliga finanserna och minskar arbetslösheten. Samtidigt finns där en del orosmoln; som att vi kanske får brist på kompetent arbetskraft, att kronan stärks lite för mycket som i sin tur spär på inflationen samt det faktum att det inte ser så ljust ut för vissa nationer i Europa. Men låt oss njuta av att vi i ”lilla” Sverige trots allt har tagit oss igenom en svår tid på ett sätt som gör att förutsättningar finns.

Det är med stor glädje som vi nu också kan följa hur företagsamheten blomstrar i Helsingborg, en attraktiv region som många företag väljer att etablera sig i. Det är också intressant att följa den stora infrastruktur satsning som sker i hela staden, även om jag med många andra säkert har slängt ur oss en och annan svordom när man har bråttom och det har varit svårt att komma fram, men den som väntar på något gott….

 

Inom företagsgruppen arbetar vi just nu med att bilda styrgrupper på våra urprungsområden, Berga, Väla N & Väla S.  Sedan tidigare finns styrgrupper på Långeberga och Ättekulla.  Varje ansvarig i respektive styrgrupp kommer vara  adjungerad på våra styrelsemöten framöver. Detta stärker vårt nätverk och samarbete mellan olika företag och ger oss möjlighet att samverka och påverka.

Nästa stora chans att synas ihop blir på Entreprenörsdagen den 19 november där vi får möjligheten att höra mer om Helsingborg som marknadsplats, varumärke samt se och bli informerade om vårt nya tillskott, Filborna Arena.

Vi ses den 19/11!

 

Ordförande 

Dick MughalPublicerat: 2010-11-06 av: Dick Mughal


Börja prenumerera redan idag!
Med Helsingborgs Företagsgruppers Bulletin får du det senaste

Har ni frågor eller undrar över något är ni välkomna att kontakta mig!
Grethe Hedström
Telefon: 042-20 06 28 E-post: grethe@helsingborgsforetagsgrupper.se

Kontakta oss


Florettgatan 29c - 254 67 Helsingborg
Telefon 042-20 06 28
Mobil 070-678 06 28
grethe@helsingborgsforetagsgrupper.se
Nätverka • Påverka • Samverka
webbplats skapad av